Franšais English CatalÓ Castellano
Aravell - Mardiscle

ampliar plànol de la ruta
 

Aquesta ruta combina una un primer sector més aviat pla, per Bellestar i Aravell, amb una notable enfilada per la pista de Sallent, que ens permetrà fer una baixada de pel.lícula per tornar a Aravell.

3h 13'
32,2 Km
764 m

 

La primera part de l'itinerari -de la Seu fins al mas d'en Roqueta- és compartida amb la ruta 41. En comptes de girar cap a Aravell, seguirem per la pista que s'enfila en direcció nord.

Són vessants solans i més aviat secs; hi trobem pinassa i alzineres, tot un contrast amb el fons de la vall, on el rec dels Quatre Pobles ha fet el miracle de convertir un país àrid en un paradís de prats. Més amunt arribarem a una granja on hi tenen cavalls: és la Torre de Sant Climens, la qual cosa vol dir que allà a la vora, en una fondalada, hi ha l'església de Sant Climens de la Torre, avui del tot enrunada. La pista arriba a una primera cruïlla, que ens portaria a Sallent i a les comes de Burbre; una mica més enllà en trobem una altra que menaria a Sendes.Nosaltres prendrem la que tira en direcció a migdia, tot baixada, i que passa per la carena que tanca una de les vessants de la vall de Castellbò.

És un recorregut interessant: passem pel costat d'una antiga fortalesa dels vescomtes de Castellbò, la Torre dels Moros, i, una mica més avallet per la vora del Mas d'Iscle -avui en diem Mardiscle. Sortim a Aravell -un cop més, precaució amb les pilotes de golf. El retorn, per Montferrer i Castellciutat.