Franšais English CatalÓ Castellano
Mesclant de les aigües

ampliar plànol de la ruta
 

Brevissima passejada que ens permet acostar-nos al punt on es mesclen les aigües del Segre i el Valira, a tocar de la Seu.

30'
4,9 Km
20m

 

Aquest brevíssim recorregut -una passejadeta, només, un vist i no vist- ens acosta al punt precís on el riu Valira, que baixa d'Andorra, es lliura al Segre, a un kilòmetre i mig de l'extrem sudoest del nucli urbà de la Seu. El veurem des de la ribera esquerra del Segre, per la pista que porta també fins a Arfa.

Al llarg del passeig veiem, sempre a l'altra banda del riu, el poble de Castellciutat i el formidable conjunt de fortificacions que durant tres segles van ser objecte de setges, atacs i peripècies bèl.liques diverses. L'anada es fa per dalt, per la carretera asfaltada que arriba fins al torrent de la Coma; tornem per la pista de baix, la més propera al riu, que discorre paral.lela a la primera.

El Mesclant és ben perceptible, i moltes vegades l'aigua del Segre és d'un color i la del Valira d'un altre: es barregen en un instant, i uns metres avall ja són totes la mateixa.