e-mail, correu electrònic


El correu electrònic és un dels sistemes de comunicació més importants dels nostres dies. Aquest mitjà de comunicació té algunes avantatges sobre altres mitjans com el telèfon, el correu ordinari, el fax i altres. Per exemple és més barat, més ràpid, no s'ha de preocupar de quina hora és allí on vol enviar el missatge, etc.

El seu objectiu és ben clar, "cartejar-se" amb qualsevol usuari d'Internet. Com en el correu ordinari, enviem un e-mail (una carta) al sistema i aquest el lliura al destinatari, salvant els possibles incidents (fallides de línies, desbordaments, absències del destinatari, canvis d'adreça, errors en les adreces, etc.). Finalment el destinatari rep el missatge i pot contestar-lo i així es completa el cicle.

Per tant, l'e-mail NO ÉS (com en el cas del correu ordinari) un procediment "en directe" si no "diferit" tot i això, l'e-mail és molt més ràpid.

Per ha utilitzar l'e-mail només es necessita un programa de correu (per exemple Eudora, pegasus) o bé un navegador que disposi de les utilitats de correu (per exemple Netscape, Internet Explorer).

Generalment un e-mail es composa de:

Adreça e-mail : Adreça que té l'usuari a qui volem enviar el missatge. Ex [email protected]
Asunte (Subject) : Tema sobre el que tracta el contingut del missatge. Serveix per a indicar-li al destinatari del missatge de que va el contingut.
Cos del missatge : Es on s'ha d'escriure el missatge que volem enviar.
Attachment : Serveix per adjuntar al missatge un fitxer, que pot ser un text, una imatge, un programa, o un altre tipus de fitxer.

P.E.:

Mail To / A :
CC :
Subject / Asunto :
Attachment :
Cos del Missatge :
[email protected] {e-mail per al Sr. Clinton}

Cuba

Mr. President, don't keep the Cuba blockade, please!

Amb e-mail podem "cartejar-nos" amb qualsevol usuari d'Internet.

Emoticons

Com que el correu electrònic sembla molt fred, s'han inventat una sèrie de figures de caràcters que intenten expressar les emocions de la persona que envia el missatge. Aquestes figures són els Emoticons:

 

:-)

;-)

:-|

:-#

P-)

=P

:->>

Bon Humor

Complicitat (fer l'ullet)

Serietat

Censurat

Pirata

Treure la llengua

Eufòria

:-(

:-O

:-*

:~Y

+=)

:->

:-<<

Tristesa, Decepció

Crits, Admiració

Petons

Fumant

Infermera

Alegria

Desesperat

 


E-mail: [email protected]