Què és Internet?
La xarxa de xarxes

La idea d'Internet va sorgir als anys 60 del projecte ARPANET del Departament de Defensa dels Estats Units. Aquest projecte tenia la finalitat de poder comunicar amb tots els centres militars que sobrevisquessin a un possible atac nuclear. Però aquesta idea va anar canviant amb la incorporació de moltes universitats que li van donar una utilitat d'investigació i divulgació.

A la meitat de la dècada dels 70, Internet ja es va començar a considerar com la xarxa de xarxes, encara que no va ser fins la dècada dels 80 que es va estendre per tot el món. Actualment, té més de trenta milions d'usuaris connectats. És la més gran del món i gairebé totes les xarxes han confluït en Internet.

A Internet no hi ha cap autoritat reconeguda i fins i tot les organitzacions més influents fomenten l'ús massiu i democràtic (quasi anàrquic) d'aquesta xarxa, per exemple la EFF1 (Electronic Frontier Foundation, coneguda com l'Amnesty International d'Internet).

Internet connecta una infinitat d'ordinadors arreu del món, uns amb capacitats de servir informacions diverses amb altres que consulten aquestes informacions.

Tècnicament s'anomenen servidors i clients respectivament.


E-mail: [email protected]