International Canoe Federation Real Federación Española de Piragüismo ICF Canoe Slalom World Championships 2009 - Home
català español english
El canal - Parc Olímpic del Segre

El Parc Olimpic del Segre està construït en un braç del riu Segre, que es tornà a canalitzar desprès del danys ocasionats per les inundacions de 1982. Característiques específiques del canal:
  • Longitud: 300 m
  • Desnivell: 6,5 m
  • Cabal: 12 m3/s
  • Característiques de construcció:
    • llera i fons de formigó
    • obstacles formats per pedres naturals
  • Espectadors: capacitat per a 5.000.
Paral·lel al canal de competició, hi ha un canal de iniciació per a debutants amb una longitud de 130 m. de llarg , un desnivell de 1,5 m. i dissenyat per a un cabal de 3 a 10 m3/seg.

El disseny del Parc inclou un sistema de canals complementaris i cintes transportadores que permeten elevar els palistes fins al punt de partida sense sortir de l'embarcació.
La concepció dinàmica total, permet un us intensiu de la instal·lació durant tot l'any així com permetre la separació del practicants per nivell de habilitat i capacitat.
Amb la finalitat de regular el cabal del riu en la competició i les activitats recreatives, és va construir una central elèctrica reversible. La central té una capacitat de 1200 KW. Distribuïts en 4 turbines- bombes. En mode turbina es pot produir energia amb els excedents hídrics amb un cabal de 17,5 m3/seg. La potència que es pot produir ascendeix a 4 milions de KW/any. En mode bomba, es pot afegir al sistema hidràulic un cabal de 12,3 m3/seg. El que permet garantir el funcionament òptim del canals en qualsevol època de l'any, sense dependre de factors climàtics.
El Parc del Segre està construït en forma de L, en l'ala més gran hi ha els vestidors, dutxes, gimnàs i una sala per assecar la roba esportiva. A la part superior, una gran terrassa i el bar restaurant. L'ala més petita proporciona espai per les oficines, per la gestió de la instal·lació, els entrenadors i com a magatzem esportiu.

El total de superfície construïda es 1.700m2.
El desnivell del canal es crea a traves de una ramificació de canals artificials a partir del riu Segre, amb una pendent molt suau. El canal d'alimentació te 165 m. de longitud, el canal d'aigües tranquil·les 650 m. per 20 d'ample, que s'utilitza per a la pràctica i entrenaments en aigües tranquil·les.

Al voltant del perímetre del Parc s'ha construït un circuït d'esquí de rodes amb una amplada de 5 m., tres d'ells estan asfaltats i els altres dos estan plantats d'arbres, El circuït serpenteja en mig de zones enjardinades al voltant del canals amb una longitud aproximada de 1850 m., també està pensat per corre o simplement passejar.

Les instal·lacions esportives es complementen amb zones enjardinades i canals formant un parc urbà de 7 hectàrees, al costat del centre històric.
Consejo Superior de Deportes Consell Català de l'Esport - Generalitat de Catalunya Diputació de Lleida Ajuntament de la Seu d'Urgell Federació Catalana de Piragüisme Copyright Federación Española de Piragüismo 2010