Franšais English CatalÓ Castellano
Ruta dels Dòlmens

ampliar plànol de la ruta
 

Recorregut llarguet però sense grans dificultats per la vall de Cabó, amb els seus dos grans atractius: el paisatge i les construccions megalítiques de la vall.

2h 40'
26,8 Km
325m

 

Aquest recorregut té un doble atractiu.
Per una banda, ens permetrà de donar un tomb molt complet per una de les valls amb més personalitat de la comarca, la vall de Cabó. Per l'altra, al llarg de tota la ruta podrem contemplar fins a sis monuments megalítics, sis dòlmens que es troben molt ben repartits per tot el trajecte, i que tenen noms sonors i evocadors: Les Cobertrades, Colomera, Serrat de Malpàs, Pedra-Cabana....

Sortim d'Organyà per agafar la carretera de Cabó, i trencarem com si volguéssim anar a Montanissell, per prendre la pista que segueix l'antic camí de carro que unia Organyà amb Cabó, i que passa per entre camps i boscos on no és estrany trobar-hi algun cèrvol. El camí de carro mor a Cabó, però la ruta continua en direcció a ponent, per la pista del Cap de la Vall, on hi trobarem el dòlmen de l'Espluga del Molí de Favà i unes vistes d'excepció sobre la vall.

De tornada a Cabó, -i després d'haver fet una visita a l'església de Sant Serni, instal.lada dalt d'un turonet on bé es pot fer una bona aturada per reposar les forces- farem via cap a Organyà per la carretera asfaltada, des d'on podrem acostar-nos als dos darrers dòlmens de la visita.