Franšais English CatalÓ Castellano
Aravell - Bellestar

ampliar plànol de la ruta
 

Ruta senzilla, sense grans desnivells, que ens porta a dos pobles a l'oest de la Seu, tot passant per Castellciutat.

1h 45'
19'3 Km
300 m

 

Des del punt de sortida anem a buscar la palanca de Ciutat. Anem pujant en direcció Castellciutat; tenim el castell a la dreta; passem per sota de l'hotel i travessem la carretera C-14 davant mateix d'una altra fortificació del segle XVII: la torre de Solsona, escenari de setges heroics i bombardejos insostenibles.

Seguim en direcció nord, per trobar la pista que puja per una roureda i que després planeja fins a l'abocador de Benavarre. Passarem ben de pressa pel costat de l'abocador per baixar fins a Bellestar.
Sense entrar al poble continuarem cap a ponent per anar a trobar bordes i les granges. Arribats al Mas d'en Roqueta hi ha dues opcions: o tirem cap a Aravell o bé seguim per la pista que porta a Sallent (que seria la ruta 42). Quedem que fem cap a Aravell, avui un poblet transformat pel camp de golf i abans bressol d'una família de terribles bandolers, els germans Faus. Ara no hi ha perill que ens atraquin, però sí que haurem d'anar al tanto amb les pilotades llençades pels golfistes inexperts, com molt bé ens recorda un rètol que hi ha plantat vora el pont, a la sortida del Poble.

Abans de recuperar la C-14, la carretera ens portarà a la Trobada, amb el museu de la Farinera i l'ermita de la Trobada, un interessantíssim jaciment arqueològic. El retorn el farem per la urbanització del Balcó del Pirineu, des d'on baixarem cap a la Ciutadella i Castellciutat.