Franšais English CatalÓ Castellano
Volta a Lletó

ampliar plànol de la ruta
 

Un itinerari llarg i dret, difícil, però espectacular, amb magnífiques vistes al Cadí. Es puja a Lletó per Alàs, Banat i Vilanova, i baixem per Ortedó, Cerc i Bell-lloc.

3h 16'
34'4 Km
737 m

 

Un recorregut llarg i que demana bones cames, perquè el desnivell total és alt i hi ha algunes pujadetes que no estan gens malament. Però val la pena.
L'ascens l'anem fent per la pista que d'Alàs s'enfila cap a l'ermita de Santa Maria de les Peces (ruta 12) i, passant per cal Marquet, arriba a Banat. De Banat sortirem a la carretera asfaltada entre Ortedó i Vilanova de Banat.

A Vilanova veurem el Cadí fent de teló de fons: no cal fer-li més cas del necessari perquè més endavant ens en podrem fer un tip, de veure'l. Seguirem per la pista que, passant per coll de Cort, travessa el bosc i, ja la vessant solana del Galliner, ens mena a les cases de Lletó, que avui és despoblat. Al fons de la vall, veiem la Molina de Lletó, una casa sola on hi havia hagut una serradora moguda per la força de l'aigua.

Sortim de Lletó en direcció a ponent, per la pista que davalla a Ortedó. A Ortedó passarem per davant de cal Ribó, una casa forta, i baixarem per la carretera asfaltada fins a Cerc i la Seu d'Urgell, origen de la ruta.