Franšais English CatalÓ Castellano
Alàs

ampliar plànol de la ruta
 

Circuit senzillíssim i molt pla que discorre paral.lelament al riu Segre, entre la palanca de la Seu i la palanca d'Alàs, entre horts, prats i fruiterars.

48'
8,2 Km
45 m

 

Un recorregut molt pla que permet resseguir la ribera del Segre entre la Seu i Alàs. La ruta no presenta cap dificultat: tan l'anada com la tornada es fa per la pista que discorre paral.lela a la llera del riu. Se surt del marge dret del Segre, passant pel costat del Parc Esportiu i de les parcel.les on molts urgellencs hi tenen l'hort. Deixem a l'esquerra els barris del Poble Sec, Sant Antoni i Sant PeRe, al peu de les muntanyes que tanquen pel nord la ribera.

Alàs queda al davant, una mica elevat, entre prats. Al peu del poble travessem el riu per la palanca d'Alàs, per agafar la pista de l'altra banda, la que ens tornarà a la Seu. Vora el riu s'hi poden contemplar moltes espècies d'ocells, que aprofiten el curs de l'aigua per alimentar-se, niar o bé orientar-se.

Moltes vegades es poden veure, en els grans prats que queden a l'esquerra de la pista, grups de bernats pescaires, ben quiets. De tornada cap a la Seu ens podem fixar en el perfil de la façana de llevant de la ciutat, dominada per la catedral, amb l'absis flanquejat per les dues grans torres inacabades. Al fons, Castellciutat, amb les fortaleses del segle XVII, i les serres que donen pas al Pallars.